Fogkő kutyánál, cicánál

A fogkőeltávolítás‬ fontossága
A fogkő nem csak csúnya, de sokat árt az egészségnek is. A fogíny alá is bekúszik, nehezen kezelhető gyulladásokat kialakítva. Az ilyen gyulladásos fogínytasakokban összegyűlő, bomló táplálékmaradványok aztán a baktériumok melegágyai. Nem csak a rettenetes lehellet miatt rossz ez, hanem mert a folyamatos gyulladás aztán előbb-utóbb a fogak meglazulását is eredményezi. Öngerjesztő kör ez: az állat nem rág eleget, elkezdődik a felrakódás – rossz szájhigiénia – gyulladás – fogkő – gyulladás – nem rág emiatt – és máris körbeértünk.
Ezért fontos, hogy minimum évente, de inkább félévente lássa állatorvos a kedvencek fogát!
A képen Bubi kutyus fogait láthatjátok. Fél éve volt leszedve a fogköve, és már ilyen állapotban voltak a fogai. De szerencsére az ínye még egész jó állapotban volt, és reméljük, így is marad, hiszen rendszeresen karbantartjuk!
Az Arivet Kisállatrendelőben is csatlakoztunk a Pedigrée fogápolási hónaphoz, így minden kutya és cica, aki fogászati felmérésre érkezik, ajándék Dentastixet/Dentabites csomagot kap!

 

 

fogkofogkoeltavolitas

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Demjén Zsófia

állatorvos, állategészségőr

Dr. Demjén Zsófia (13 Posts)

Dr. Demjén Zsófia vagyok, állatorvos, állategészségőr, az Arivet Kisállatrendelő és Állatpatika vezető állatorvosa.


Vidd hírét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .