Ebösszeírás Biatorbágyon – segítség a kitöltéshez

Kedves Gazdik!

 

Minden 4 hónaposnál idősebb kutyát kötelező bejelenteni az önkormányzatnál.  Mivel 3 évente kötelező az ebösszeírás az önkormányzatnál, így ha már 2014-ben le is jelentette a kutyá(i)t, akkor is újra le kell 2017. május 1. és június 30. között.

 

A lejelentéshez egy formanyomtatványt kell kitölteni. Lehetőség van

 • Online kitölteni (http://ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu honlapon regisztráció után)
 • Papíron kitölteni, amit aztán 3 féle módon lehet a Polgármesteri Hivatalhoz eljuttatni:
  1.  Személyesen be lehet vinni leadni az Önkormányzat Ügyfélszolgálatán (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/a
  2. Ajánlott levélként is el lehet küldeni : Polgármesteri Hivatal
   Ebösszeírás
   Biatorbágy
   Baross Gábor u. 2/a
   2051
  3. Emailben is el lehet küldeni : ebnyilvantartas@biatorbagy.hu

 

A formanyomtatványt át lehet venni a rendelőben, vagy le lehet tölteni az önkormányzat honlapjáról, vagy innen:

ebosszeiras_biatorbagy

 

Segítség az ebösszeírás formanyomtatvány kitöltéséhez

 

A nyomtatvány sok kitöltendő rovata sokszor nehézséget okoz a kutyatulajdonosoknak. Ha elakadt a kitöltéssel, a rendelőben szívesen segítünk. Ehhez hozza el az eb oltási könyvét, és ha van, útlevelét! Illetve itt mellékelek egy mintaként kitöltött példányt (ahol természetesen az adatok nem létezőek, csak mintául szolgálnak). Rákattintva lehet megjeleníteni.

Ebösszeírás kitöltött minta

 

Figyelem! Kutyánként külön lapot kell kitölteni!

 

Ha valaki szeretne utánanézni a jogszabályoknak, amelyek az ebösszeírást kötelezővé teszik 3 évente, annak két passzust érdemes átolvasnia:

 • 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről (röviden: Állatvédelmi törvény, továbbiakban: Ávt.)
 • 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet

2012. január 1-től az Ávt. 42/B. §-a ismét a jegyző hatáskörébe utalja a városban található ebek összeírását:

“42/B. §90 (1) A tartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.
(2) Az ebösszeírás során a települési, fővárosban a kerületi önkormányzat jogosult kezelni a 42/A. § (4) bekezdés szerinti adatokat.
(3) A települési, fővárosban a kerületi önkormányzat az ebösszeírás alapján a (2) bekezdésben foglalt adatokról helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
(4) Az adatbázis működtetőjének kérésére a települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, valamint a Magyar Állatorvosi Kamara köteles a nyilvántartott ebekről adatot szolgáltatni.
(5) Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a (2) bekezdés szerinti adatokat a települési, fővárosban a kerületi önkormányzat rendelkezésére bocsátani.”

 

Ha további kérdéseik lennének, vagy nem biztosak valamelyik adatban, az Arivet Kisállatrendelőben állunk rendelkezésükre nyitvatartási időben.

 

Dr. Demjén Zsófia

állatorvos

Vidd hírét!